KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şiddete maruz kalan ilkokul öğrencisi Talha Ş.’yi ziyaret ederek kitap, kırtasiye ve oyuncak hediye ettiler.

Malatya’da Pütürge İlçesi Yatılı Okulu’nda yaşanan olay sonrası Pütürge ilçesine giderek aileyi ve öğrenciyi ziyaret eden Çocuk Meclisi üyeleri yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirttiler.

Şiddete maruz kalan öğrenci ile buluşan Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri şiddetin her türlüsüne her zaman karşı olduklarını söyleyerek, ziyaret sonrası bir basın açıklaması yaptılar.

Biz Küçükler Siz Büyüklerimizi Örnek Alıyoruz

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Ravzanur Güde yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi: Dünyanın varoluşundan bugüne kadar şiddet olgusu hep var olmuştur. Özellikle bu olgudan biz çocuklar çok etkilenmek ile birlikte şiddet kavramı ile yine biz çocuklar en çok karşı karşıya kalmaktayız. Çocuklar fiziksel, psikolojik, ekonomik vb. alanlarda şiddet türleri ile karşı karşıya kalmaktadırlar.  Günümüzde şiddet olaylarının her geçen gün daha da artması bizleri endişelendirmektedir.

Hâlbuki bugünün küçüğü yarının büyüğü olan biz çocuklar şiddetin her türlüsüne karşı iken bizzat bizlerin yaşadığı ve etkilendiği bir şiddete maruz kalmak bizleri çok daha fazla üzmekte.  Biz küçükler siz büyüklerimizi daha çok örnek alıyoruz. Evimizde anne babamız, okulda öğretmenimiz, kamu kurumlarında polisleri, hemşireleri, yönetim kademelerinde Vali’yi hatta Cumhurbaşkanını örnek olarak görmekteyiz. Bu yüzden büyüklerimizin yapmış oldukları her davranış ile beraber bizlerde büyümekte ve buna göre hareket etmekteyiz. Bu sebeple yetişkinlerimiz bizlere iyi örnek oldukları takdirde toplum olarak da daha iyi günler göreceğimizi düşünüyoruz.

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak bizler; Pütürge’ de 23 Nisan Çocuk bayramında bizleri derinden etkileyen şiddet olayını kınıyor ve mağdur olan kardeşimizin yanında olduğumuzu söylemek istiyoruz. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarında ki yetkililerin bu süreci en doğru şekilde takip edeceklerine yürekten inanıyor ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu yeniden vurguluyoruz. 

Galeri

;