Malatya'nın Sonbaharı’da Bahar Kadar Güzel

Malatya'nın Sonbaharı’da Bahar Kadar Güzel

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu, Diyarbakır ve Malatya’daki fotoğraf severleri sonbahar fotoğraflarını çekmek için bir araya getirdi. Fotoğraf sanatçıları Malatya Merkez, Yeşilyurt, Gündüzbey ve Arapgir’de sonbaharı objektiflerine yansıttı.

Kent Konseyi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu üyeleri ve Diyarbakır’dan gelen misafirler Arapgir, Yeşilyurt ve Gündüzbey’in sarı ve kahverenginin her tonuna bürünmüş sonbahar manzaralarını, günlük yaşamını, doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu görüntüledi.

Fotoğraf severlerin uğradığı ilk yer Arapgir ilçesinde bulunan tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle fotoğrafçılara eşsiz bir manzara sunan Tarihi Taşköprü oldu. Akabinde eski Arapgir başta olmak üzere, Kozluk Çayı Kanyonu, Yeşilyurt ve Gündüzbey’de sonbahar çekimleri gerçekleştirdiler.

Kent Konseyi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu, Diyarbakırlı Fotoğraf Sanatçılarına Sanat Sokağı’nda bulunan Fotoğraf Makinesi Müzesi ve Malatya Kültür evini gezdirip Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile buluşturdular. Diyarbakırlı fotoğraf sanatçılarını Malatya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “ Diyarbakır kardeş şehrimizdir. Her iki şehrin insanları birlik ve beraberlik anlayışı doğrultusunda vatan sevdası ile büyüyor. Diyarbakırlı kardeşlerimizi burada ağırlamak bizim için gurur verici. Malatya’mız birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel özellikleriyle kendine hayran bırakan bir şehir. Sonbaharın gelmesiyle beraber sarının ve kahverenginin hüküm sürdüğü şehrimizi fotoğraflamak için Malatya’ya gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya’nın doğal güzellikleri ve sıcakkanlı insanlarına duydukları hayranlığını dile getiren Dernek Başkanı Kılıçoğlu ise, “Malatya’yı şehircilik yönünden de çok gelişmiş ve düzenli bulduk. Bu tür etkinliklerin önümüzdeki süre içinde çoğalarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Fotoğraf gezisine katılan Mahmut Göğüs, “Güzel bir etkinlik oldu, Yeşilyurt, Gündüzbey ve özellikle Arapgir'in sonbahar hali gerçekten çok güzel görüntüler sunuyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat olmak üzere Malatya Kent Konseyine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

;