Kadınlar  “Psikolojik Dayanıklılık” Konusunda Bilinçlendi

Kadınlar “Psikolojik Dayanıklılık” Konusunda Bilinçlendi

Kadınlar  “Psikolojik Dayanıklılık” Konusunda Bilinçlendi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, kadınları psikolojik konularda bilinçlendirmek, psikolojinin gündelik yaşamdaki etkisini ve karşılaşılabilecekleri olaylar karşısında verecekleri tepkilerde dayanıklılığın nasıl sağlanabileceğini belirtmek amacıyla “Psikolojik Dayanıklılık” konferansı düzenlendi.

Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen  programa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri ve konferanslarını vermek üzere Psikiyatrist Dr. Cafer Karabulut katıldı.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “Kadınlarımız gündelik yaşamında birçok problemle karşılaşmaktadır. Bu problemler karşısında bazı kadınlarımız daha çok etkilenmekte ve ruhsal çöküntü yaşamaktadır. Bazı kadınlarımız ise güçlü durmak için çaba sarf ederken ne yapacaklarını bilememektedir. Bu sebeplerden dolayı kadınlarımızın karşılaştıkları zorluklara olumlu bakış açısıyla bakmalarını ve olaylar karşısında mücadele yollarını öğrenmelerini sağlamak amacıyla bu programı düzenledik.”dedi.

Psikolojik Dayanıklılık konferansını sunan Dr. Cafer Karabulut,  psikolojik dayanıklılık kavramını tarif ederken “Zor koşullara, olumsuz olaylara, çok üzücü durumlara, facialara, baskı ve stres durumlarına uyum sağlayabilmek, uygun baş etme yolları bulmak, çözüm yolları geliştirebilmektir” diye tanımladı.

Karabulut “Dayanıklı olmak için: amaç ve plan, yetenek ve özgüven, çevre ile iyi ilişkiler, uyum sağlama becerisi ve pes etmemeye ihtiyacımız var.” dedi.

Daha dayanıklı olmak için önerilerde de bulunan Karabulut “ Kendinize güvenin, bilginizi arttırın, etrafınızdakilerle iyi ilişkiler kurun ve yeni bağlantılar kurmaya çalışın, zorluk gelmeden önce tedbirinizi alın ve acil durum planı belirleyin, zorlukları ve krizleri aşılmaz bir dağ olarak görmeyin, değişimin hayatın bir parçası olduğunu kabul edin, hedef koyun ve hedefinize ulaşmak için o yolda ilerleyin ” ifadelerine yer verirken, bunları yaparken en önemli şeyin sağlık olduğunu ve sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kadınlar programın sonunda konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Cafer Karabulut, düzenlenen programdan dolayı Kent Konseyi Kadın Meclisine ve Halk sağlığı Müdürlüğüne teşekkür etti.

Galeri

;