Bu Proje Hayatı Kolaylaştıran Kurallar İçin Farkındalık Oluşturuyor

Bu Proje Hayatı Kolaylaştıran Kurallar İçin Farkındalık Oluşturuyor

Bu Proje Hayatı Kolaylaştıran Kurallar İçin Farkındalık Oluşturuyor

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından 2018 yılı lokomotif projesi olan ‘Kendine ve Kentine Saygı Duy’ projesi kapsamında kente gösterilen özenin hafızalarda kalması ve toplumsal bir farkındalık oluşturulması amacıyla Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından yayalara, minibüs, otobüs ve taksi duraklarına üzerinde proje kapsamında vurgulanan (Kente Saygı, Çevre Temizliği, Yeşili Koruma, Trafik Kurallarına Uyma; Yayalara Yol Verme, Gürültü Kirliliği vb.)  on iki temanın yer aldığı oto kokuları dağıtıldı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi Mukaddes Derin “Gençlik Meclisi olarak toplumsal kurallar konusunda farkındalık uyandırmak amacıyla üzerlerinde  “Hayvanlara merhametli ol, çevreni temiz tut, yayalara yol ver, kentine sahip çık, engellinin hakkını koru, yeşili koru, suyu tasarruflu kullan, kaldırımı yayalara bırak, kent mobilyalarını koru, yaşlılara saygılı ol, gürültü kirliliğine engel ol, trafik kurallarına uy” temalarının işlendiği oto kokuları dağıttık. Toplumsal duyarlılık adına “Kendine ve Kentine Saygı Duy” projesini önemsiyoruz” dedi.

Gençlik Meclisi üyesi Muhammed Köse  “Bugün bunu dağıtmadaki amacımız ihmal ettiğimiz toplumsal kurallarımızı gün yüzüne çıkarmaktır. Bu etkinliği yapan, kente özen gösteren Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür ederim.” dedi.

Dağıtılan oto kokuları sürücüler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Otomobil ve minibüs şoförleri ise yapılan uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ederek Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği'ne teşekkür ettiler.

Galeri

;