Kent Konseyi Çocuklar İçin Yaz Kur’an Kursu Açtı

Kent Konseyi Çocuklar İçin Yaz Kur’an Kursu Açtı

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği ve Malatya Yeşilyurt Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü işbirliğinde 7-15 yaş arası çocukların katıldığı “Kur’an-ı Kerim Kursu” açıldı.

Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağında bulunan Malatya Kent Konseyi Hamit Fendoğlu sınıfında 25 çocuk kursiyere Elifba, Kur’an-ı Kerim, Dini Bilgiler ve Siyer eğitimleri veriliyor.

Kursun amacı ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, çocukların sosyal hayatta katılımlarını artırmak ve aynı zamanda yaz tatilini iyi değerlendirmelerine destek olmak amacıyla Yeşilyurt Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü ile birlikte kursu açtıklarını söyledi. Çobanoğlu, “Çocuklar bizim geleceğimiz ve bizler geleceğimize sahip çıkmak adına elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Kur’an-ı Kerim Kursu eğitmeni Yasin Bingöl, çocukların Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye ve okumaya çok hevesli olduklarını bundan dolayı kursun çok verimli geçtiğini vurgulayarak, kursun açılmasına destek olan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği’ne ve Yeşilyurt Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü ’ne teşekkür etti.

;