Gönüllü Gençler Yaşlıların Gönlünü Aldı

Gönüllü Gençler Yaşlıların Gönlünü Aldı

Malatya Kent Konseyi, gençlerin sosyal, kültürel ve geleneksel değerlere olan bağlılığını arttırmak ve bu yönde sürdürülebilir bilinç oluşturmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile birlikte Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret ettiler.

Malatya Kent Konseyi’nin Kendine ve Kentine Saygı Duy Projesinin   “Yaşlılara Saygılı Ol” teması çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette gönüllü gençler yaşlıların gönüllerini alarak onlarla bir süre sohbet edip tecrübelerini dinlediler.

            Gençler Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından başlatılan Kendine ve Kentine Saygı Duy projesi kapsamında “Yaşlılara Saygılı Ol” temasını kendileri tarafından çok önemsendiğini vurgulayarak, yaşlılarımızın toplumun önemli değerleri olduğunu hayat tecrübesi adına onlardan öğreneceğimiz çok şeyin olduğunu belirtti.

Gençlik Meclisi üyesi Hümeyra Güneş, hayata yeni atılan gençlerin yaşam, iş, aile, toplumsal hayat adına yaşlılardan öğreneceği çok şeyin olduğunun altını çizerek  “Gençlik Meclisi olarak düzenli periyotlarda bu ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Huzurevi sakinleri ise yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek gençlerle uzun sohbetler yaptılar. Gençlik Meclisi üyelerinin hediyelerini de büyük bir memnuniyetle kabul eden huzurevi sakinleri gençlere çeşitli konularda nasihatlerde bulundular.

;